Yeşil Kavrulmamış Çekirdek
Kaliteli çiğ bir çekirdekten çimen kokusu gelir. Oldukça sert bir yapıya sahiptir.
New England Kavurması – Hafif Kavurma
Kafein oranın en yüksek olduğu kavurma aşamasıdır. Genellikle filtre kahve olarak tüketilir. Asidite oranı çok yüksek olup ekşi ve meyvemsi lezzetler ön plana çıkar. ( 24-28 gram çekirdekten bir bardak kahve elde edilir. )
Amerikan Kavurma – Orta Kavurma
Kavurmanın first crack ( ilk çıtlatma ) aşamasının ortasındaki halidir. Koku ve tat oldukça dengeli, kafein orta iyi halde bulunur. KOCATEPE, FİLTRE KAHVELERİNİ BU AŞAMADA SİZLERE SUNMAKTADIR. ( 18 – 20 gram çekirdekten bir bardak kahve elde edilir. )
Kuzey İtalya – Orta Koyu Kavurma
Düşük aside ve sert bir lezzete sahip olmasına rağmen kafein oranı oldukça düşüktür. KOCATEPE, FİLTRE KAHVELERİNİ BU AŞAMADA SİZLERE SUNMAKTADIR. ( 18 – 20 gram çekirdekten bir bardak kahve elde edilir. )
Koyu Fransız – Avrupa İtalyan Ağır Kavurma
Az çekirdekten çok kahve elde etme yönetimidir. Her kaliteli çekirdekten kolaylıkla elde edilir. Asidite yok olur. Ekşi, meyvemsi lezzetlerin yerini yoğun yanık kahve kokusu ve acı bir tat alır. Bu işlem, kahve çekirdeğinin yağını dışarı kusmasına sebep olur.
Diğer kavurma yöntemlerinde 18-20 gram çekirdekten bir bardak kahve elde edilirken bu yöntem ile 8-9 gram çekirdekten bir bardak kahve elde edilir.
Türk Kahvesi
Kuzey İtalya orta kavurma yöntemiyle elde edilir.